نوشتن متن تبلیغاتی ،یک مهارت است
10 سال و 1 ماه پیش
توسطمدیر سایت
21888بار نمایش

 

چنانچه چیزی درباره ی نحوه ی نوشتن متون تبلیغاتی ندانیم

تفکر و تعمق در دنیای تبلیغات ،کاری بی فایده است

نوشتن متن تبلیغاتی ،یک مهارت است

همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین عوامل فروش محصول متن تبلیغاتی آن است. در صورتی که متن شما مشتری را ترغیب به خرید نکند فروش خوبی نخواهید داشت. متأسفانه بسیاری از فروشگاه ها به جای این که منفعت مشتری از خرید محصول را بیان کنند به معرفی امکانات محصول خودشان می‌پردازند. بسیاری از مشتریان وقتی با من تماس می‌گیرند می‌گویند محصول ما فوق‌العاده هست و فکر می‌کردیم که در فروش خوبی خواهد داشت، تبلیغات زیادی هم انجام دادیم ولی فروش خوبی نداریم. با مطالعه متن  فروش آن‌ها می‌بینم که فقط به امکانات محصول خودشان پرداخته‌اند. در صورتی که این امکانات برای مشتری اهمیت زیادی ندارد. مشتری می‌خواهد بداند که با خرید محصول چه منفعتی برای او دارد.

یکی از اشتباهات آگهی نویسان این است که آگهی را برای خودشان می نویسند نه برای مشتریان موجود و بالقوه!

آگهی شما می بایست به وضوح منافع موجود در محصول یا خدمت شما را به مشتریان نشان دهد نه منافع شما را به خود شما

پیش از آنکه متن تبلیغاتی خود را تولید کنید، به این نکته بیندیشید که شما چه موضع یگانه و ویژه ای برای فروش دارید. در واقع چه ویژگی های منحصر به فردی دارید و باید آنها را به چه کسانی برسانید .

یک آگهی خوب، ابتدا می بایست توجه مخاطب را جلب نموده و سپس او را به محصول  علاقه مند سازد. تمایل اورا برای پیگیری موضوع افزایش دهد، در نتیجه باعث فروش کالا یا خدمت گردد

در ساخت یک آگهی خوب باید پنج اصل اساسی زیر را مورد توجه قرارداد

  1-طرح مناسب

2-تیتر مناسب و مفید

3-تبلیغ در متن آگهی

4-تحریک مخاطب به خرید

5-مشخصات تجاری

اصول ساخت تبلیغات تاثیرگذار

1-وارد ذهن خریدار شوید

۲- پیروی از مدل AIDA که یکی از پر کاربردترین مدل هایی است که در بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده واقع می شود.خلاصه یافته ی پنج رکن دانش تبلیغ، یعنی جلب توجه، ایجاد علاقه، ایجاد تمایل، اقدام خرید می باشد.

۳- تیترهای مختلفی را امتحان کنید .

در نهایت باید به این نکته دقت نمایید که آگهی شما باید به این سوال مشتری  که کالای مورد نظر به چه درد او می خورد؟ جواب دهد

 هدف شما هرچه باشد باید به این نکته توجه نمایید که موفقیت هر تبلیغ، بستگی به توانایی برقراری ارتباط با مخاطب دارد. خوانندگان فرصت کافی ندارند، بنابراین قبل از آن که تصمیم به خواندن تبلیغ یا رفتن به صفحه ی بعد را بگیرند، تنها به آن یک نگاه گذرا خواهند انداخت. پس خواننده را فورا از آنچه که می خواهید تبلیغ کنید و آنچه برای آنها به ارمغان می آورید، آگاه نمایید.

7 مرحله مهم نوشتن تبلیغ


مرحله اول:

تحقیق درباره خدمات و محصولات رقیبان.

به نظر من مهم‌ترین مرحله تبلیغ نویسی این بخش است. اگر این بخش را به خوبی انجام ندهید هرگز نمی‌توانید تبلیغ خوبی بنویسید. مهم‌ترین نیاز تبلیغ خوب آگاهی از خدمات و محصولات رقیبان است. در این مرحله باید درباره قیمت، امکانات،  خدمات و از همه مهم‌تر تبلیغات دیگران تحقیق کنید. یک فایل ورد باز کنید و نتیجه تمامی تحقیقات خودتان را در آن بنویسید. اگر بیش از یک رقیب دارید یک فایل اکسل ایجاد کنید و در هر ستون مزایا و معایب هر کدام را بنویسید. باور کنید اگر این مرحله را به این ترتیب به خوبی انجام دهید. تبلیغ بی نظیری خواهید نوشت و فروش شما افزایش خواهد یافت. شاید این مرحله چند روز وقت شما را بگیرد. اشکالی ندارد فروش زیاد بعد از نوشتن تبلیغ                 حرفه ای ارزش این همه وقت و انرژی را دارد.

خوب حالا باید تحقیقات شما به اتمام رسیده باشد. اگر مطمئن هستید که این کار را به خوبی انجام داده‌اید به مرحله بعدی می‌رویم. البته در آینده به هر نکته جدیدی برخوردید باز برگردید و این اسناد رو تکمیل کنید چون این 7 مرحله، مقدماتی هست و هنوز وارد بحث تبلیغ نویسی نشدیم.


مرحله دوم:


نوشتن امکانات محصول

خودتان به خوبی امکانات محصول خود را می‌دانید. پس تمامی آن‌ها را لیست کنید. امکانات محصول شما می‌تواند تعداد دیسک زمان، زبان و غیره (در مورد محصولات آموزشی) باشد. اگر محصول شما موبایل است. امکانات آن سیستم عامل، اندازه، وزن، باتری، امکانات اتصال به اینترنت و غیره باشد. تمامی این موارد امکانات و ویژگی‌های محصول شما هستند. مشتری با دیدن این امکانات ترغیب به خرید نمی‌شود. تمامی امکانات محصول خودتان را بنویسید. به آن‌ها نیاز داریم.

مرحله سوم:


نوشتن مزایای محصول یا تبدیل امکانات به مزیت!

این مرحله و نوشتن آن در تبلیغ می‌تواند باعث افزایش فروش شما شود. مزیت محصول عامل مهم خرید است. این مرحله بسیار آسان است. کافی ست امکانات محصول خود را به مزیت تبدیل کنید. مثلاً آموزش جوملا به تنهائی فرد را ترغیب به خرید نمی‌کند، ولی اگر بنویسیم:

پس از مشاهده آموزش جوملا می‌توانید در کمتر ۳ ساعت سایت دلخواه خود را پیاده سازی کنید.

تبلیغ شما فرق خواهد کرد. ما به عنوان تولید کننده می‌دانیم که محصول آموزشی جوملای ما عالی است. ولی اگر در متن فقط بنویسیم آموزش جوملا ۱۵ آیا فردی از ما خرید می‌کند ولی اگر این حقیقت را بنویسیم که در کمتر از ۳ ساعت می‌توانید سایت دلخواه خود را پیاده سازی کنید. مزیت مهم این محصول را به مشتری خود می‌گوییم. مشتری به این دلیل از ما خرید می‌کند چون می‌خواهد در کمتر از ۳ ساعت سایت دلخواه خودش را بسازد. پس سعی کنید در این مرحله تمامی مزیت‌های محصول خود را بنویسید. مشتری وقتی محصولی را می‌خرد می‌خواهد بداند که با خرید آن چه سودی می‌برد.


مرحله چهارم:


مشتری با خرید محصول شما چه احساسی می‌کند؟

این مرحله بسیار مهم است. اگر این مرحله را به خوبی بنویسید در نوشتن متن تبلیغاتی مشکلی نخواهید داشت. در این مرحله با خودتان بگویید اگر مشتری از محصول من استفاده کند چه احساسی خواهد داشت. این احساس را به صورت متن درآورید. بسیاری از خریدها ما احساسی است. این احساسات می‌تواند، امنیت، سلامتی، راحتی و غیره باشد. این مرحله بسیار مهم است .


مرحله پنجم:

مخاطبین شما چه افرادی هستند؟

در این مرحله باید با خودتان بگویید که مخاطبین اصلی شما چه کسانی هستند. اگر این طور فکر می‌کنید که همه افراد کره زمین مخاطب شما هستند این اشتباه است. ابن مخاطبین را بر اساس جنسیت، درآمد، سن، موقعیت جغرافیائی و تحصیلات انتخاب کنید. اگر این بخش را نیز به خوبی انجام ندهید نمی‌توانید تبلیغ هدفمندی بنویسید.


مرحله ششم:

مشکلات آن‌ها چیست؟

این نکته کلیدی افزایش فروش شماست. شما باید دقیقاً مشکلات آن‌ها را بدست آورید و بر اساس مزایای محصول خودتان مشکلات و نیاز های آنان را برطرف کنید. در این بخش باید مشکلات آن‌ها را بنویسید. مثلاً مشکلات می‌تواند این باشد که مشتری در صورتی که محصول شما را نداشته باشد باید وقت و هزینه و سلامتی خود را هزینه کند ولی با خرید محصول شما این مشکلات برای وی برطرف می‌شود. برای نوشتن این بخش باید خوب فکر کنید شما طراح محصول هستید و برای ایده ای که داشتید محصول را تولید کرده‌اید. با نوشتن مشکلات و در مرحله بعد برطرف کردن مشکلات توسط محصول خود می‌توانید انقلابی در فروش خود ایجاد کنید.


مرحله هفتم:

پیشنهاد فروش منحصربه‌فرد

در این مرحله مشتری ترغیب می‌شود که محصول شما را خریداری کند. در یک فیلمی می‌دیدم که فردی برای معامله به دفتر مشتری می‌رفت. مشاورش پرسید شما چه چیزی به او می‌گویید که با ما کار کنند، آن فرد گفت: می‌خواهم پیشنهادی به او بدهم که نتواند آن را رد کند.


اگر بتوانید چنین پیشنهادی طراحی کنید چرا مشتریان از رقیبانتان خرید کنند آن‌ها مستقیماً از شما خرید خواهند کرد.